Flexibele kantoorruimte - Lavagraphics

Lavagraphics, een grafisch en webdesign ontwerpbureau uit Gent, gooide de hele inrichting van haar kantoorruimte om. Het oude, industriële gebouw kreeg een volledig eigentijds interieur: een spel van zonlicht, schaduw en hout. Guillaume Van Moerkercke, interieurvormgever bij Ad Random, tekende het concept uit.

  • Locatie: Gent
  • Land: België
  • Sector: Kantoorinrichting
  • Architect: Ad Random
  • Producten: 0H852 W03

Guillaume Van Moerkercke wilde een open werkplek inrichten met veel lichtinval en gescheiden ruimtes, maar zonder fysieke muren. “Verschillende wanden zijn gesneuveld om een open gevoel te creëren, maar we hebben er ook nieuwe gebouwd in de vorm van kastenwanden, zodat er voldoende privacy is. Het doel was een open bureau. Enkel in de vergaderruimte kun je je afzonderen.”

In een open kantoor is het een kunst om te spelen met licht, materiaal en kleur om een geborgen gevoel te creëren” – Guillaume Van Moerkercke (Ad Random), interieurvormgever

Strak kantoorinterieur met hints naar brand identity

“Een flexibele kantoorruimte berekend op potentiële groei.” Dat was de briefing van Lavagraphics voor de nieuwe inrichting van zijn kantoor. “Met zo’n generieke briefing ga ik graag creatief aan de slag”, lacht Guillaume Van Moerkercke. Het leverde een strak ontwerp op met neutrale kleuren en hier en daar een hint naar het geel van hun brand identity. “Uiteindelijk zit alles wat Lavagraphics vroeg in het definitieve interieur, maar we hebben het op een andere/creatieve manier uitgewerkt.”

Schaduwspel met houten wandpanelen

“Er is veel lichtinval in het kantoor en daar hebben we bij de inrichting (ervan) mee gespeeld. De vlakken waar de zon schijnt, kregen meubelen met een witte achtergrond. De schaduwvlakken, waar de zon nooit komt, zijn bekleed met houten wandpanelen met eiken design en gecombineerd met lichtgrijze meubelen. Het geeft een omgekeerd effect tussen de twee delen van het bureau. Zo creëer je afzonderlijke ruimtes zonder muren te bouwen. Ook in het kantoor van de zaakvoerders. Dat heeft voor de helft witte en voor de helft houten wanden, afgescheiden door kantoormeubelen.”


producten gebruikt in dit project

triangle-up