Poste du Louvre: chic, cosy and sustainable office spaces

For the interior fit-out of the Poste du Louvre offices, Unilin Panels partnered with CALQ, a French architectural office based in Paris, to weave a tapestry of style and functionality throughout the different spaces. The interior design theme leans towards warm colours that harmonise with the unique historic building with its imposing metal features. Our products were used in the cafeterias, meeting rooms, reception lounge, main reception area, auditorium, individual offices and the CEO’s office. To create a chic and cosy atmosphere, some strategic areas were fitted out in warm-coloured wood. Our Essential Oak natural, Lorenzo Walnut medium brown and Elegant black designs proved to be the perfect fit.

Yet, this project goes beyond beauty – it champions sustainability. The choice of materials naturally turned towards laminated and melamine coverings with low VOC content. Furthermore, the spaces meet numerous requirements in terms of maintenance and resistance to UV light. And to top it off, the employees’ wellbeing was also taken into account! Thanks to the antibacterial surfaces, the staff can work in a healthy office environment.


products used in this project

triangle-up